Women at b’Ars. Presentació de l’Informe MIA: Les dones a l’indústria de l’animació espanyola

DESTACAT
Avís de gravació

Les dones segueixen tenint poca o nul·la representació en llocs directius i de lideratge en el sector de l’animació. L’associació de Dones en la Indústria de l’Animació (MIA) presenta el primer estudi realitzat a Espanya sobre el paper de la dona i la seva representació en el sector.

Deu dels catorze càrrecs estudiats com a característics o propis en els llargmetratges d’animació han resultat amb una representació de dones del 0%
La relació entre rols de gènere i sectors laborals queda vinculada al càrrec de Direcció de Producció on les dones representen un 80%, un lloc que s’associa amb aspectes d’organització, coordinació i gestió de recursos

Segons la presidenta de MIA, Alicia Núñez, “l’objectiu d’aquesta investigació social és reflectir amb dades com l’animació segueix sent un sector molt masculinitzat, amb poca presència de dones en llocs directius i amb un paper molt estereotipat en els continguts”

En aquesta trobada comptarem amb la presencia de l’autora de l’informe i cinc professionals del sector. Avaluarem les conclusions de l’informe i compartirem experiències i punts de vista sobre la professió.

Modera la trobada: Marisol Lopez, Gestora cultural especialitzada en l’àmbit digital i directora de l’Àrea de Cultura Digital a l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Fes clic aquí per veure l’informe.

ICEC
gestora cultural especialitzada en l'àmbit digital i directora de l'Àrea de Cultura Digital de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).
sociòloga i autora de l'informe MIA 2020 Mujeres en la industria de la animación
The Art Of Direction
directora creativa a The Art of Direction. Empresa especialitzada en desenvolupament visual per a pre-producció de cinema.
MIA
Rigger i professora
MIA
Production manager i vice presidenta i tresorera de MIA
MIA
Managing director en MB Producciones y vocal de la Junta de MIA
Detalls
  • Hora d'Inici
    28/11/2020 19:30 CET
  • Hora de Finalització
    28/11/2020 21:00 CET
  • Categoria
  • Idioma

    Castellà

Comparteix aquest esdeveniment